Παραγωγή, εμπορία μανιταριών πλευρώτους, καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους, συσκευαστήριο, διάθεση, διανομή μανιταριών πανελλαδικά.
Τα αγροκτήματα Χατζηπαύλου ιδρύθηκαν το Μάρτιο του 2004 με σκοπό την παραγωγή και διάθεση μανιταριών πλευρώτους. Στο Γαλλικό του Κιλκίς και σε ιδιόκτητα 20000 τ.μ έχει στηθεί η μονάδα παραγωγής αποτελούμενη από 13 θαλάμους καλλιέργειας, αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρος συσκευασίας, συνολικής έκτασης 4000 τ.μ..
Οι θάλαμοι είναι εξοπλισμένοι με τα πιο σύγχρονα συστήματα έτσι ώστε να υπάρχει παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η πραγματοποίηση αυτού του έργου οφείλεται στην ιδιοκτήτρια του αγροκτήματος Έφη Χατζηπαύλου η οποία και μετέτρεψε την ιδέα αυτού του έργου σε μία από τις πιο παραγωγικές μονάδες της Ελλάδος. Η εταιρία δραστηριοποιείται τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική πώληση σε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της Ελληνικής αγοράς.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- Μανιτάρια πλευρώτους με σως balsamico!!!
Υλικά για 4 άτομα • 500γρ μανιτάρια πλευρώτους • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • μαϊντανός ψιλοκομμένος • 2-3 κυβάκια σκόρδο σε σκόνη • αλάτι • πιπέρι • ρίγανη Για τη σως balsamico • 4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο • 3 κ.σ. μέλι • 1 κ.σ. μουστάρδα • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι. Κόβουμε το χοντρό μέρος της βάσης. Τα αλείφουμε με το λάδι και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και με το σκόρδο σε σκόνη (και από τις δυο πλευρές). Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι τα υλικά για τη σος εκτός από το λάδι και χτυπάμε καλά με το μιξεράκι του καφέ. Όταν λιώσει τελείως το μέλι προσθέτουμε και το λάδι και χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει η σως. Σερβίρουμε βάζοντας τα μανιτάρια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε τη σως και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό.
- Μανιτάρια πλευρώτους ψητά
1)Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με υγρό πανί ή χαρτί, τα χωρίζουμε σε μέτρια κομμάτια και τα απλώνουμε στο ταψί. 2)Τα πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο. 3)Χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ το λάδι, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια. 4)Ανακατεύουμε τα υλικά στο ταψί ώστε να πάνε παντού τα μυρωδικά και τα υγρά. 5)Προσθέτουμε στο τέλος και το μπέικον από πάνω 6)Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (220-250) για 30'-35'. 7)Σερβίρουμε ζεστά με λίγο χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με γιαούρτι και λευκό κρασί. 8)Αντί για μπαλσάμικο μπορούμε να σβήσουμε με κρασί και να αφήσουμε το φαγητό λίγο ακόμα στο φούρνο μέχρι να εξατμιστεί. Καλή σας όρεξη!
- Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο με πατάτες
• 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους • 1,5 κιλά πατάτες • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια • 1/2 ματσάκι άνηθο • 1 ματσάκι μαϊντανό • 4 σκελίδες σκόρδο • ρίγανη • δεντρολίβανο • 4 κ.σ. μπαλσάμικο • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό) • 2 φλιτζανάκια του καφέ λάδι • αλάτι • πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανοίγουμε το μπουκέτο των μανιταριών ξεχωρίζοντάς τα. Τα μεγάλα μανιτάρια τα κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε λεπτές (όπως για τηγανιτές). Σε ένα ταψί βάζουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (και το λάδι) και με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά να αλειφθούν καλά τα μανιτάρια και οι πατάτες με όλα. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε ζεστό.
- Μανιτάρια Πλευρώτους στο γκριλ
• 500gr πλευρώτους • 1 φλιτζανάκι λάδι • 1 κ. γ. μουστάρδα • 1 σκελίδα σκόρδο • Ρίγανη (πολύ λίγη γιατί πικρίζει) • λεμόνι • Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα πλευρώτους Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το λάδι, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και την ρίγανη, λεμόνι και το ρίχνουμε στα πλευρώτους. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει το μείγμα σε όλα τα μανιτάρια. Τα απλώνουμε στο ταψί, αλατίζουμε και ψήνουμε στο γκριλ, στους 200ο για περίπου 20-30 λεπτά. Στο ενδιάμεσο τα γυρίζουμε για να ψηθούν κι από τις δυο πλευρές.
- Μανιτάρια στο τηγάνι
Υλικά: • φρέσκα μανιτάρια (500 γραμ.) • 2 μεγάλα κρεμμύδια • λάδι • αλάτι - πιπέρι, (και γενικά ότι μυρωδικό και μπαχαρικό τραβάει η ψυχή σας) Εκτέλεση: Κόβετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες. Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και μέσα τσιγαρίζετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια μέχρι να πιούνε τα υγρά τους. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και γενικά τα μπαχαρικά κατά βούληση.... και έτοιμο
- Μανιταρόσουπα Υλικά (για τέσσερα άτομα)
• 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους σε μικρά κομμάτια • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο *2 κουταλιές της σούπας βούτυρο • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι • λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό *3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά, μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε και στη συνέχεια το ζωμό ή το νερό. Βράζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για είκοσι λεπτά, μέχρι να «δέσει». Προαιρετικά μπορείτε αν θέλετε να αλέσετε τη σούπα στο μπλέντερ. Τέλος αρωματίζετε με το πιπέρι και το μαϊντανό.
- Η Μαγειρίτσα των χορτοφάγων
• 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους • 1/4 κούπα λάδι • 1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό • 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα • αλάτι, πιπέρι • 1 ασπράδι αυγού • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα κόβουμε με ψαλίδι σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Προσθέστε τον άνηθο, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σούπα φτάσει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού κ συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από την φωτιά.
Μάνδρες
Κιλκίς
Τηλέφωνο: 2341042275